KOŽA SKLONA AKNAMA

Prištići i miteseri su problem koji muči muškarce i žene. No uz pravilnu njegu lica oni se mogu kontrolirati, ublažiti pa čak i u potpunosti ukloniti.

Pravilna njega započinje temeljitim pilingom i čišćenjem kože. Kožu treba mehanički očistiti, tj. osloboditi pore viška nakupljenog sebuma i slijepljenih nečistoća koje ometaju njezinu normalnu funkciju i ishranu. Znači nema preskakanja čišćenja lica jer nam se spavalo, jer smo bili negdje ili nešto treće. Nema izgovora, a rezultati će se pokazati tek u dosljednosti. 

NJEGA

Čistite lice dva puta dnevno. 

Koristite blagi gel ili pjenu za čišćenje lica, koji će ukloniti višak masnoća i šminke koji začepljuju pore i pridonose stvaranju prištića. Sredstvo za čišćenje koje sadrži antibakterijske agente započet će proces uništavanja bakterija koje uzrokuju akne i prištiće.

 

Piling lica je obavezan(jednom tjedno) jer uklanja mrtve stanice kože koji ostanu zaglavljeni u porama te višak masnoća i bakterija. Koristite onaj koji sadrži granule jer ćete moći sami odrediti pritisak koji odgovara Vašoj koži. No pripazite da piling nije pregrub, da ne biste napravili mikroštećenja na koži.

 

Nakon pilinga nanesite Elicina ECO kremu u tankom sloju. Možete je nanijeti samo na prištić ili na cijelo zahvaćeno područje (ne i na cijelo lice jer klasična Elicina Eco ne sadrži hidratizatore pa bi Vam mogla isušiti kožu na područjima gdje ona nije masna - kod suhe i osjetljive kože koristite Elicina+ Eco kremu). 

 

Lice tijekom dana dodirujte što manje i prestanite “mrcvariti” kožu neprestanim istiskivanjem prištića od čega zbog ranica imate samo više štete. 

 

Mijenjajte posteljinu i ručnike
Masnoće i bakterije koje svakodnevno tijekom noći prenosite s kose i kože na jastučnicu također mogu biti uzročnik prištića. Isto je i s ručnicima. Koristite odvojeni ručnik za lice i tijelo.

Ako ništa od ovog ne pomaže – vrijeme je da procijenite razine stresa u vašem životu. Spavate li dovoljno? Imate li problema na poslu ili školi? Svaki put kada se uzrujate, poremeti vam se hormonalna ravnoteža, a to može dovesti do jačeg lučenja masnoća, začepljenja pora i prištića. Pokušajte se opustiti: uz omiljenu knjigu, šetnju, odgovarajuću fizičku aktivnost…

Koža je naš najveći organ i onaj koji je najizloženiji vanjskim, ali i unutarnjim utjecajima. Zdravo se hranite, prestanite pušiti  i piti alkohol.

Vaša koža će vam biti zahvalna.