AKNE U ODRASLOJ DOBI

13.03.2014

Akne u odrasloj dobi uglavnom su upalnog tipa i praćene trajnim crvenilom, osjetljivošću, bolnošću i ožiljcima koji sporo zacjeljuju.

 

Akne (Acne vulgaris) su jedan od najčešćih dermatoza. Pogađaju oba spola i pojavljuje se u oko 80 posto adolescenata. Nakon dvadesete godine obično se povlače, no mogu potrajati i do tridesete, pa i dulje, osobito u žena. Najčešće se pojavljuju na licu (99 posto), zatim na leđima (66 posto) i prsima (15 posto), malo rjeđe na vratu, ramenima, prsnoj kosti i nadlakticama, ali uvijek uz izraženu seboreju.

 

Prema informacijama Američke dermatološke akademije, više od 17 milijuna Amerikanaca ima takvu dijagnozu. Od toga su 50 posto odrasle žene, a 25 posto odrasli muškarci. Zadnja istraživanja pokazala su da oko 45 posto žena u dobi od 20 do 30 godina muče postadolescentske akne, ali one se javljaju i kod 26 posto žena u dobi od 30 do 40 godina, te kod 12 posto žena u dobi od 50 do 60 godina.

 

Akne koje se pojave u odrasloj dobi uglavnom su upalnog tipa i praćene trajnim crvenilom, povećanom osjetljivošću, bolnošću i ožiljcima koji sporo zacjeljuju. Lezije su uglavnom smještene oko usta, na bradi te u području vrata i donje čeljusti. Treba naglasiti da ne postoji univerzalan uzrok u odrasloj dobi. Stručnjaci smatraju da su najrelevantiji uzroci njihove pojave velika količina svakodnevnog stresa, hormonska neravnoteža i nepravilna prehrana.

 

Imate li samo masnu kožu, pokoji prištić ili umjeren do ozbiljan problem s aknama, dermokozmetički proizvodi osnova su svakodnevne higijene i njege, jer uz redovitu upotrebu mogu biti izrazito korisni.

 

Želite li sami riješiti problem, poželjno je da pomno čitate što piše na proizvodima, jer primjenom neodgovarajućih proizvoda možete sami sebi odmoći i pogoršati stanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz linije proizvoda ELICINA preporučamo Elicina+ Eco kremu koja će masnoj i zreloj koži sklonoj aknama pružiti potpun, siguran i učinkovit tretman njege. Uz aplikaciju kreme ujutro i navečer u tankom sloju na područje zahvaćeno aknama, potrebno je blago čišćenje kože, te piling lica jednom tjedno.

 

 

Akne kod odraslih

NAJZANIMLJIVIJE OBJAVE