BEAUTY SLEEP - ISTINA ILI MIT?

 

25.09.2015

Izvor mladosti i ljepote naše kože krije se duboko u našim kožnim stanicama i upravo zato uz dovoljno sna pružamo svojim stanicama priliku za regeneraciju što rezultira sjajnim tenom tijekom dana.

Svi imamo svoje male beauty rituale kojima pridajemo veliku važnost i rijetko ih preskačemo, ali jednu važnu stavku zaboravljamo – kvalitetan odmor.

 

Nerijetko nam stresan i ubrzan tempo života ne ostavlja dovoljno vremena koje možemo posvetiti sami sebi, pa to vrijeme pronalazimo u kasnim noćnim satima. No, nedostatak sna itekako je vidljiv na našem licu. Stručnjaci su se složili – san za ljepotu, ili popularnije "beauty sleep" nije mit! Njegovi su učinci nenadmašni jer se jedino tijekom noći povećava broj hormona, a naša se koža regenerira.

 

Iako u trenutku dok spavamo izvana djelujemo mirno, unutar našeg tijela se odvijaju brojni kompleksni metabolički procesi koji su ključni za gladak i mladenački izgled naše kože.

 

Izvor mladosti i ljepote naše kože krije se duboko u našim kožnim stanicama i upravo zato uz dovoljno sna pružamo svojim stanicama priliku za regeneraciju što rezultira sjajnim tenom tijekom dana. Najčešći se vidljivi znakovi starenja kože poput bora, depigmentacije i nedostatka elastičnosti mogu prevladati ubrzanom regeneracijom stanica koja se odvija noću. Dostatnom količinom sna u kombinaciji s pravilnom njegom kože vidljivi se rezultati mogu postići brže – i to uz proizvode koji podupiru regeneraciju kože na staničnoj razini noću. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemojte zaboraviti da ljepota dolazi iznutra. Pružite svojem tijelu dovoljno sna, a svojim stanicama dovoljno vremena za regeneraciju. Zaboravite na podočnjake, depigmentaciju, mrlje na licu i bore i pripremite se za pregršt komplimenata koji će svakodnevno letjeti u vašem smjeru!

 

Izvor: vecernji.hr

 

Elicina beauty sleep

NAJZANIMLJIVIJE OBJAVE