HIDRATACIJA KOŽE

15.10.2015

 

Jedan od najvažnijih preduvjeta lijepe i glatke kože je svakodnevna hidratacija.

 

Pravilna njega započinje temeljitim pilingom i čišćenjem kože. Kožu treba mehanički očistiti, tj. osloboditi pore viška nakupljenog sebuma i slijepljenih nečistoća koje ometaju njezinu normalnu funkciju i ishranu.

Piling je dovoljno napraviti jednom tjedno, dok je čišćenje lica od dekorativne kozmetike obaveza koju moramo odraditi na dnevnoj bazi. Svakako je poželjno nakon večernjeg čišćenja lice umiti vodom i nahraniti hidratantnom kremom.

 

KOŽA ZIMI

 

Koži je potrebna posebna njega zimi, jer je tada isušivanje zbog vjetra, hladnoće, ali i grijanja, najintenzivnije.

Zimsko vrijeme usporava i lučenje sebuma, pa dolazi do ljuštenja kože, iritacije i osjećaja zatezanja. 

Kada birate proizvod za hidrataciju, birajte onaj s dubinskim djelovanjem jer takvi preparati obnavljaju i jačaju prirodni sustav ovlaživanja. 

 

KOŽA LJETI

 

Iako ljetni mjeseci sa sobom povlače dosta vlage u zraku i pretjerano izlučivanje sebuma, more i sunce mogu isušiti našu kožu. 

Kako bi zaštitili kožu od isušivanja uzrokovanog solju i klorom, nakon kupanja u bazenu ili moru, obavezno je ispiranje vodom iz vodovoda i nanošenje hidratantne kreme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobar izgled, lijepa koža postali su sinonim zdravlja i dobroga općeg stanja, stoga treba naglasiti da ne postoje instant rješenja, nego da je to proces koji traje.

Imajte na umu da se njega kože mora provoditi tijekom cijelog života, jer samo pravilnom i kontinuiranom njegom postižemo rezultate.

Hidratacija kože Elicina

NAJZANIMLJIVIJE OBJAVE