IZ MEDIJA(izvor: tportal.hr)

11.02.2014

 

Glumica Katie Holmes koristi puževu sluz kako bi poboljšala svoj ten i presretna je rezultatima na koži koje daje taj ekstrakt. Neki dermatolozi kažu kako je pužev mukus poznat po svojim regenerativnim svojstvima te olakšava obnovu oštećenog tkiva i obnavlja vlažnost kože.

 

34-godišnja zvijezda, koja se u srpnju prošle godine rastala od Toma Cruisea, koristi kreme koje sadrže puževu sluz, a njezini prijatelji kažu da je američka glumica impresionirana učincima ovog ekstrakta, piše Mail Online.

'Prošla je godina bila teška za Katie. Ona zna da mora puno napraviti u svojoj karijeri i pokušava sve da bi izgledala najbolje što može. Prijateljica joj je preporučila da koristiti pužev gel i ona je izuzetno sretna glatkom kožom koja je rezultat te kreme', rekla je prijateljica za časopis Look.

Iako su kreme koje sadrže puževu sluz već nekoliko godina popularne u Koreji i Africi, marke poput Misshe, Dr. Jart + i Labccontea počele su u posljednje vrijeme plasirati takve kreme u SAD-u. Prvenstveno se prodaju kao rješenje za akne, no vjeruje se da mukus puža smanjuje pigmentaciju,ožiljke te bore.

Kozmetički proizvodi na bazi puževe sluzi korišteni su još od vremena starih Grka, a navodno je i Hipokrat preporučivao da se slomi kućica puža kako bi se ublažila upaljena koža. Međutim kozmetički potencijal puževe sluzi nedavno je slučajno otkriven kada su uzgajivači puževa za francusko tržište u Čileu primijetili da se njihova koža brzo oporavlja bez ožiljaka. Ti su isti uzgajivači lansirali proizvod Elicina.

Elicina celebrity Katie Holmes

NAJZANIMLJIVIJE OBJAVE