NJEGA KOŽE U HLADNIM MJESECIMA

 

30.11.2015

Tijekom hladnijih mjeseci vašoj je koži potrebna posebna njega. Da biste izbjegli neugodne posljedice izazvane hladnoćom i boravkom u prostorijama isušenim centralnim grijanjem, koži treba pojačana zaštita i hidratacija.

 

Od vjetra te oštrog i hladnog zraka koža se pojačano isušuje i ljušti. Stijenke kapilara od hladnoće se stisnu, pa koža poprima crvenu, a ponekad i ljubičastu boju. Isušivanje kože često je popraćeno vrlo neugodnim svrbežom.

 

Svaka koža ima različitu toleranciju na hladnoću, što znači da neke osobe dobro podnose hladnoću, dok druge na nagle temperaturne promjene reagiraju alergijskom reakcijom u obliku urtikarije. Danju koži treba zaštita, a noću hidrataciju. 

 

Ne smijemo zaboraviti i na njegu kože iznutra.

Prehrana igra važnu ulogu u zdravlju i izgledu naše kože: ona mora biti bogata mineralima, vitaminima i esencijalnim tvarima koje osiguravaju nesmetan metabolizam kože, ali i podižu imunitet kako kože tako i cijelog organizma. Preporučuje se što više svježeg voća i povrća bogatog željezom i vitaminom C, kao i orašasti plodovi poput lješnjaka, badema i sjemenki bundeve koji su izvanredan izvor vitamina E i B i nezasićenih masnih kiselina. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako je Vaša koža suha, koristite blagi losion za čišćenje, bez alkohola, te svaki dan ujutro i navečer stavite hidratantnu kremu za lice. Jednom u 2 tjedna napravite blagi piling kako bi uklonili mrtve stanice, te omohućili bolju apsorpciju proizvoda.

 

Masnu kožu općenito karakteriziraju proširene pore, miteseri i prištići. Kako bi održali lijepu i hidratiziranu kožu redovno koristite piling(jednom tjedno), čistite lice blagim tonikom dva puta dnevno, lice naizmjence umivajte mlakom i hladnom  vodom, nježno obrišite ručnikom i na jednostavan način smanjiti ćete povećano lučenje sebuma. Najbolje kreme za njegu masne kože su lagane formule koje reguliraju izlučivanje sebuma, ne začepljuju pore i uravnotežuju ph vrijednost. 

 

Mješovitu kožu karakterizira kombinacija masnog dijela na čelu,nosu i bradi i suhog dijela na obrazima. Tretirate je hidratantnom kremom, koristite blagi losion za čišćenje, te lagani piling jednom tjedno.

 

A što je s puderom?

 

Da, tekući puder koji odgovara tipu kože, koji će se stopiti s tenom, i neće izgledati poput maske.

I da, svakako, budući su počele hladnoće, i štiti lice. Puder je još jedan dodatni sloj koji štiti kožu zimi, a sadrži i zaštitni faktor(SPF).

Svakako ga nanesite ujutro nakon hidratantne kreme, jer osim što će ujednačiti ten, zaštititi će lice od sjevernog vjetra na kontinentu, te udara bure na Jadranu.

 

Savjet više...

Puder je najbolje isprobati na prijelazu od brade prema vratu, jer je često boja vrata svjetlija nego boja lica, pa puder mora zadovoljavati obje nijanse. Može se isprobati točkica na nosu i na čelu, to će sigurno dati dovoljno informacije o boji. U pravilu, puder se bojom mora stopiti s licem i biti nevidljiv, ako se vidi ne odgovara ili boja ili nijansa.

Elicina blog

NAJZANIMLJIVIJE OBJAVE