POJAČAJTE UČINKOVITOST KREME PRAVILNIM ČIŠĆENJEM LICA

04.03.2014

 

Pravilno čišćenje lica puno je više od samog skidanja šminke. Čišćenjem s lica uklanjamo prljavštinu i masnoće koje su se nakupile tog dana, čistimo pore i pripremamo lice za kremu.

 

Često zaboravljamo da pogrešno odabrano mlijeko ili losion za čišćenje kao i izostanak večernjeg čišćenja umanjuju djelovanje ostalih proizvoda za njegu, a može potaknuti i neželjene promjene poput dehidracije, zategnutosti kože lica, prištića, crvenila.

 

Samo temeljito i pravilno očišćena koža ima koristi od ciljane njege i tretmana za uljepšavanje.

 

Odabir sredstva za čišćenje, jednako kao i odabir sredstva za njegu, ovisi o tipu i svojstvima kože. No za sve tipove kože vrijede neka zajednička pravila:

 

  • Čišćenje mora biti temeljito, ali ne agresivno

  • Čišćenje je neizostavan dio večernje, ali i jutarnje njege; ujutro da bi se s površine kože uklonili ostaci sebuma i znoja, te da bi se potaknula površinska cirkulacija; navečer da bi se koža očistila od čestica prašine, šminke i znoja

  • Sredstva za čišćenje s alkoholom nisu poželjna jer nadražuju kožu, odstranjuju njezin zaštitni sloj, isušuju površinu kože i potiču pojačan rad žlijezda lojnica te oštećuju kapilare.

  • Piling je jedan od najvažnijih koraka za čiste pore i besprijekornu kožu. Treba ga koristiti jednom ili dva puta tjedno. Grubi pilinzi uzrokuju iritacije kože, stoga je bolje izabrati nježan piling koji neće isušiti kožu. Piling pomaže ukloniti mrtve stanice i bakterije s površine kože, koja inače dovode do začepljenih pora i akni. Nakon korištenja pilinga, odmah ćete primijetiti da je koža mekša, glađa i čišća.

Pravilno ciscenje koze

NAJZANIMLJIVIJE OBJAVE