PROLJETNO ČIŠĆENJE

18.03.2014

Proljeće samo što nije zakucalo na naša vrata! Tako će mnoge dame prionuti pranju prozora, zavjesa i temeljitom čišćenju kuće. No, što je s našom kožom? Stručnjaci tvrde: i licu je potrebno temeljito proljetno čišćenje!

 

Zima može ostaviti neugodne posljedice na koži. Kombinacija hladnog zimskog zraka, centralnog grijanja i masnije, teže hrane može potamniti i isušiti ten. S promjenom godišnjeg doba, mijenjaju se i potrebe kože.

 

Piling prije svega

 

Koža tijekom hladnijeg vremena spava "zimski san". To znači da se njene stanice sporije obnavljaju, zbog čega ten izgleda sivo i manje privlačno. Ako mu želite podariti zavidan izgled, stručnjaci preporučuju da proljetnu njegu lica počnete pilingom. On će ukloniti mrtve stanice i dopustiti svježoj koži da izađe na površinu.

 

Koristite laganije kreme

 

Kako raste vanjska temperatura, tako i koža zahtijeva drugačiju njegu. I dok je tijekom zime koža trebala kreme bogate lipidima za zaštitu od negativnih vanjskih utjecaja, tijekom toplijeg vremena se lice više masti. Stručnjaci preporučuju laganije kreme (Elicina Plus krema)koje će hidratizirati kožu i dopustiti joj da diše.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potaknite cirkulaciju

 

Za zimsko sivilo kože nije kriv samo nedostatak sunčevih zraka. Jedan od faktora je i oslabljena cirkulacija uzrokovana skupljanjem krvnih žila tijekom hladnoće. Vitalnost kože možete povećati redovitim vježbanjem koje potiče protok krvi, ali i samomasažom lica. Na taj način kisik dolazi do stanica i doprinosi eliminiranju upala koje uzrokuju toksini.

Elicina blog

Pomladite lice hranjivom maskom

 

Vaša koža svakodnevno trpi puno toga – bez obzira radi li se o utjecaju zimskog vremena, sunčevih zraka ili onečišćenja koje dolazi s okolinom u kojoj živite.

Iako je dobro redovito posjećivati kozmetički salon, uz sve poslovne i obiteljske obveze nije uvijek lako pronaći vrijeme za profesionalni tretman. Nasreću, Elicina Xtreme maska za lice će revitalizirati vašu kožu i podignuti vaš izgled u trenu.

Nježno nanesite masku na čisto i vlažno lice. Masku ostavite na licu 10 do 15 minuta i isperite mlakom vode. U idealnim uvjetima, ovu bi masku trebalo nanositi barem dva puta tjedno kako bi se usporilo starenje kože i smanjila pojavu i vidljivost sitnih bora.

NAJZANIMLJIVIJE OBJAVE