RITAM PRIRODE JE UJEDNO I RITAM LJEPOTE

 

19.10.2015

Želite savršenu kožu? Poštujte vrijeme koje je koži potrebno za regeneraciju, jer nema uspjeha preko noći. 

 

Živimo u užurbanom svijetu...sve radimo brzo da bi uštedjeli na vremenu, a nikada „nemamo vremena“. Ali,  gdje žurimo?

 

Čovjek nije predviđen za stalno trčanje: vrhunac adrenalina, tipičan za trku, trebao bi biti rezerviran za teže fizičke aktivnosti ili situacije kada smo u opasnosti. Umjesto toga, adrenalin je naš svakodnevni suputnik: pod stresom smo i preopterećena uma. Stalni pritisak pogubno djeluje na naš mozak prisiljavajući ga na nagle odluke, s vrlo visokom vjerojatnošću donošenja pogrešnih odluka.

 

Usporite!

To nije, kako mnogi vjeruju, gubitak vremena. To je važan parametar koji nas čini ljudima. Vratimo zaboravljene radosti, uživajmo u dječjem smijehu, šuškanju jesenjeg lišća, umjesto da ih brzinski uslikamo i objavimo na drušvenim mrežama.

 

Ritam prirode ...

Izmjena dana i noći, godišnjih doba, plime i oseke...Znate koliko je potrebno za mitozu stanice? Trideset sati.

A što je s pužem? Kreće se jako sporo, i na taj način stvara sluz, tekućinu iznimnimh prirodnih svojstava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... To je ujedno i ritam ljepote.

Isto tako i naša koža ima svoj ritam koji moramo poštovati.

Kada želimo preplanulu kožu, ako se neprimjereno izlažemo suncu ili svjetiljkama solarija, naša koža trpi agresiju na koju nije spremna, a to dovodi do njenog guljenja i starenja - upravo suprotno od onoga što smo željeli – zdrava i preplanula koža koja izgleda mlađe.

Drugi primjer? Bore, ženama najomraženiji znakovi starenja kože.

Svakodnevno smo suočeni sa marketiškim kampanjama proizvoda koji daju rezultate "na granici stvarnosti" (kao kreme od kojih bore, ožiljci i strije nestaju u nekoliko aplikacija).

 

Kako je to moguće?

Da bi se bore ili druge nepravilnosti kože ublažile, koža se mora dubinski regenerirati. No, da bi se to dogodilo, potrebno je vremensko razdoblje koje daleko nadmašuje dva dana obećano u reklami! Organizam mora pokrenuti niz regenerativnih mehanizama koji ovise o fiziološkom tempiranju koji se ne može ignorirati.

Pa tko onda obećava čuda, ili obećava ono što on već unaprijed zna da ne može opravdati?

 

Samo vrijeme, dosljednost (u primjeni) i strpljenje pravi su alati za procjenu učinkovitosti kreme.

Kada krenemo koristiti novi kozmetički proizvod, jedino što trebamo je osigurati aktivnim sastojcima vrijeme za djelovanje.

Na primjer, uporaba Elicina ECO kreme ili Elicina+ ECO kreme(ovisno o problematici ili samo njezi), dokazati će svoju učinkovitost nakon dva mjeseca. To je zato što prirodni aktivni sastojci sadržani u proizvodu moraju biti u mogućnosti doći, u odgovarajućim koncentracijama, do sjedišta svog djelovanja, te je potrebno vrijeme kako bi se koža regenerirala.

 

Koža se sastoji od nekoliko slojeva, tim tvarima koje moraju prodrijeti do dubljih slojeva kože potrebno je više vremena u odnosu na one koje se moraju zaustaviti u rožnatom sloju epiderme. Kada aktivni sastojci stignu do ciljanog sloja epiderme, moraju se akumulirati do određene koncentracije, a zatim koža mora "odgovoriti".

Kao što možemo zaključiti, to ne može biti instant učinak.

To se odnosi na sve kreme s dokazanom učinkovitosti, kao što su Elicine ECO kreme, čiji sastojci djeluju sinergijski, ali za cilj imaju različite slojeve kože.

Puževa sluz  Elicine ECO je kroz klinička ispitivanja na sveučilištima i istraživačkim institutima dokazala svoju učinkovitost.

 

Mi iz Elicine ne obećajemo čuda, a najviše od svega ... ne žurimo.

A puž nam u ovom ubrzanom i frenetičnom svijetu može biti učitelj života.

Elicina blog

NAJZANIMLJIVIJE OBJAVE