top of page
Elicina Eco XT krema za podučje oko očiju

NJEGA KOŽE OKO OČIJU

KAKO NAJBOLJE ISKORISTITI BLAGODATI ELICINE

Koža oko očiju je posebna: izuzetno tanka (od 0,3 mm do 0,5 mm u usporedbi s kožom lica, čija je debljina od 1 do 1,6 mm) i slabo zaštićena, jer gotovo da i nema hidrolipidnog sloja. 

Zato je koža oko očiju podložna utjecajima čak četiri znaka starenja: bore, smanjena čvrstoća kapaka, podočnjaci i vrećice oko očiju.

NJEGA I PRIMJENA
  • Malu količinu kreme utapkajte na unutarnji i vanjski kut oka.

  • Nježnim kružnim pokretima nanesite kremu očiju, vršeći lagani pritisak na unutarnjem i vanjskom kutu oka kako bi drenirali tekućine.

  • Krenite od unutarnjeg kuta obrva: vršite lagani pritisak kažiprstom i palcem u trajanju od 5 sekundi. Isto ponovite u sredini, te na vanjskom kutu obrva.

Njega koze oko ociju
Kako usporiti starenje osjetljive kože?

 

  • Dobar san – tijekom sna lice se znoji i bore se zbog vlage “peglaju”, a lice se regenerira i izgleda mlađe. Istraživanja su pokazala da se stanice lica tijekom noći obnavljaju i do osam puta brže, te iako se tijelo odmara, koža radi punom parom i “uklanja” bore.

  • Obavezno ukloniti šminku prije spavanja -  šminka isušuje vašu kožu, te je bitno, ne samo iz higijenskih razloga, već i zbog toga što pogoduje ubrzanom stvaranju bora šminku temeljito ukloniti. Također, šminka zatvara pore lica, a kao rezultat pojavljuju se neugodni prištići na licu kao posljedica nečistoće.

  • Nosite naočale za sunce- naočale za sunce nisu samo potrebne u ljetnom periodu već ih treba koristiti i zimi, jer sunce zbog kojeg često žmirimo pogoduje stvaraju sitnih bora u području oko očiju. Za naočale vrijedi pravilo što tamnije to manje bora.

  • Umivanje hladnom vodom – ukoliko imate  tamne podočnjake ispod očiju, umijte se hladnom vodom i nježno nanesite kremu za područje oko očiju. Na taj način ubrzavate cirkulaciju te se tamni kolutovi vidno smanjuju.

  • Izbjegavajte šminku kad je god to moguće - budite prirodni, a posebno u ljetnim mjesecima. Priuštite vašem licu povremenu pauzu od teških kozmetičkih preparata i nanesite samo hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože.

  • Oprezno sa njegom područja oko očiju - koža oko očiju je jako osjetljiva, stoga budite nježni kada nanosite  kreme i šminku. Nemojte brisati to područje energično sa ručnikom, jer možete oštetiti krvne žilice koje su odmah ispod površine kože jer bi ste kao rezultat mogli dobiti još tamnije podočnjake.

 

Jedan od najvažnijih preduvjeta lijepe i glatke kože je svakodnevna hidratacija.
Osim njege, pružite svojoj koži dovoljno sna, a svojim stanicama dovoljno vremena za regeneraciju.
bottom of page