top of page
Elicina Hrvatska

NJEGA VRATA I DEKOLTEA

KAKO NAJBOLJE ISKORISTITI BLAGODATI ELICINE

Većina se žena trudi održati mladenački izgled te svu energiju ulažu u njegu lica, dok njegu vrata i dekoltea često preskoče. Njega vrata je jako bitna, jer se na njegovoj nježnoj koži jako brzo počnu primjećivati prvi znaci starenja.

NJEGA I PRIMJENA
  • Kremu razmažite na oba dlana te razmažite po dekolteu u smjeru vrata

  • Ravnim dlanovima nježno umasirajte kremu po dekolteu krećući od dna, te gore prema vratu do linije čeljusti. Obuhvatite vrat rukama, te lagano masirajte prema gore, obuhvaćajući stražnji dio vrata. 

  • Stisnite dlanove u šake i postavite ih simetrično ispod brade. Laganim pokretima krećite se prema ušima. Ponovite 3 puta.

Njega koze vrata
Kako usporiti starenje osjetljive kože?

 

Već primjećujete da je koža na dekolteu i vratu "starija" i opuštena? Intenzivna njega i promjena loših navika mogu u kratkom vremenu napraviti veliki pomak. ​

GREŠKE I KAKO IH ISPRAVITI:

  • zanemarivanje njege: Obično na kožu vrata i dekoltea ne nanosimo ništa ili eventualno losion za tijelo. Ono što je potrebno licu, potrebno je i vratu i dekolteu, zato ne zaboravite nanositi preparate i na ta područja.

  • nepravilni položaj: volite li ležati s podbočenom glavom u krevetu i tako čitati knjigu ili surfati? Upravo takvi položaji rade grozan podbradak, boraju kožu na vratu koja vrlo brzo postaje opuštena.

  • zanemarivanje SPF zaštite: kod prvih zraka sunca i toplijeg vremena obično biramo odjeću koja ima veće otvore oko vrata. Najbolje bi bilo to ne raditi i maksimalno odjećom štiti kožu vrata i dekoltea ili barem obilno nanositi kreme s UV zaštitom i na ta područja. Zbog izloženosti suncu upravo koža dekoltea najprije pocrveni.

  • masaža vrata i dekoltea: masaža od nekoliko minuta dnevno dok npr. gledamo TV čini čuda. Malu količinu Elicina AV kreme lagano prstima umasirati u smjeru odozdo prema gore. Koža će vam biti zahvalna.

 

Jedan od najvažnijih preduvjeta lijepe i glatke kože je svakodnevna hidratacija.
Osim njege, pružite svojoj koži dovoljno sna, a svojim stanicama dovoljno vremena za regeneraciju.
bottom of page