top of page
Elicina kliničke studije Hrvatska

KLINIČKE STUDIJE

...za razliku od drugih sličnih proizvoda, Elicina sadrži čak 80% Helix Aspersa Muller ekstrakta i znanstveno potvrđenu učinkovitost.
BIRAM ELICINU JER...

REZULTATI STUDIJA - OŽILJKASTO TKIVO POPRIMA BOJU ZDRAVE KOŽE

Učinkovitost Elicina kreme protiv kožnih oštećenja dokazala su rigorozna znanstvena ispitivanja, povjerena uglednim istraživačkim laboratorijima.

Utvrdili su da dokazano smanjuje: AKNE, OŽILJKE, OPEKLINE, BORE, STRIJE I STARAČKE PJEGE.

Ispitivanja provedena u Hrvatskoj, Italiji, Grčkoj i Čileu imaju za cilj osigurati svojim potrošačima proizvod koji je vrlo učinkovit protiv kožnih oštećenja, a koji koža vrlo dobro podnosi (Elicina je hipoalergijska).

OŽILJCI

OPEKLINE

Elicina klinička studija Hrvatska

Iz kliničke studije dr.sc. Hrvoje Klobučar, dr. med., spec. ortoped

Aplikacija Elicine na postoperativni ožiljak (korištena klasična Elicina krema 20 gr)


Početak primjene 03-03-2016
Kraj primjene 02-04-2016 (4 tjedna)

Iz kliničke studije u bolnici Athens General State Hospital

Aplikacija Elicine na opekline (korištena klasična Elicina krema 40 gr)


Aplikacija Elicina kreme na opekine dvaput dnevno u tankom sloju. 

12 dana nakon nesreće, koža je u potpunosti očišćena od opekline.

Elicina klinička studija Hrvatska

DOKUMENTACIJA

KLINIČKE STUDIJE MOŽETE PREUZETI NA LINKOVIMA:

 

 

Sažetak istraživanja "Učinkovitost ekstrakta Helix Aspersa Muller u zacjeljivanju opeklina: novi tretman za svježe opekline":

27 odraslih pacijenata s opeklinama na licu tretirano je primjenom kreme Elicina 2x dnevno tijekom 14 dana (skupina A). Usporedno, 16 odraslih pacijenata koristilo je mast za kožu izloženoj opeklinama(skupina B).

Prosječno vrijeme za odvajanje površinskog sloja kože s mrtvim stanica u skupini A bila su 9 +/- 2 dana. Prosječno vrijeme u skupini B bila su 11 +/- 2 dana. U skupini A rana je zacijelila u 11 +/- 2 dana, a u skupini B u 15 +/- 3 dana. Nakon primjene Elicine, u skupini A zabilježeno je značajno smanjenje boli u odnosu na skupinu B.

Zaključak: Ekstrakt Helix Aspersa Muller prirodan je, siguran i učinkovit alternativni tretman za svježe rane i opekline. 

 

Sažetak istraživanja "Provjera kompatibilnosti Elicine i kože u liječenju akni":

Elicina krema koristila se 60 uzastopnih dana u normalnim uvjetima. Testirani su žene i muškarci u dobi od 18-50 godina starosti s ožiljcima od akni. Testirana grupa imala je raspon boje kože prema Fitzpatrickovoj ljestvici. Grupa cijelo vrijeme trajanja studije nije izlagala kožu suncu.

Zaključak: Elicina krema ima dobru kozmetičku učinkovitost u liječenju znakova akni. Instrumenti mjerenja (klorimetrija i fotoaparat) pokazali su smanjenje vidljivosti ožiljaka i mrlja.

 

Sažetak istraživanja "Procjena učinkovitosti Elicine u smanjenju vidljivosti strija":

20 volontera je svakodnevno koristilo Elicinu 60 dana.  Testirani su žene i muškarci u dobi od 22-38 godina starosti.

Gotovo svi volonteri su primjetili zaglađujući efekt koji je Elicina imala na njihovoj koži, također primjetili su poboljšanje izgleda kože.

Zaključak: Kontinuirana uporaba Elicine tijekom 2 mjeseca rezultirala je statistički značajnim smanjenjem dubine strija (15%).  

 

Sažetak istraživanja "Procjena učinkovitosti Elicine na ožiljke od opeklina":

Testirano je 18 pacijenata (ženskog i muškog spola) u dobi od 1-20 godina starosti. Elicina je aplicirana 2 puta dnevno u razdoblju od 1-3 mjeseca. 12 pacijenta je primjetilo drastičnu razliku u teksturi i pigmentaciji ožiljaka, 5 je primijetilo razliku u teksturi, pigmentaciji i visini (ispupčenju) ožiljaka. Preostali pacijent nije primjetio značajnu razliku.

Zaključak: Rezultati istraživanja pokazuju da Elicina krema doista pomaže u liječenju ožiljaka i opeklina. 77,7% pacijenata primjetilo je drastičnu promjenu kod pigmentacije ožiljaka.

 

 

Sažetak istraživanja "Učinkovitost anti-ageing efekta kod Elicine":

20 volontera je svakodnevno koristilo Elicinu 60 dana na jednoj strani lica, a na drugoj placebo. Testirani su žene i muškarci u dobi od 40-67 godina starosti. Udubine bora smanjene su za 10% u samo 2 mjeseca korištenja Elicine. Procjenjuje se da duže korištenje Elicine može dovesti do velike razlike u teksturi kože (zaglađenost) i dubini bora. 80% ispitanika je jako zadovoljno Elicina kremom.

Zaključak: Potvrđeno je da Elicina ima anti-ageing efekt na vidljive znakove starenja.

bottom of page