top of page

STVARANJE ELICINE

Elicina originalna krema od puža
OD IDEJE DO USPJEHA

Priroda je stvorila savršeni fluid. Mi smo ga prepoznali i stvorili kremu koja je donijela revoluciju u svijet kozmetike.

STVARANJE ELICINE

VEĆ VIŠE OD ČETVRT STOLJEĆA BRIŠE NEPRAVILNOSTI KOŽE

IDEJA

Čileanska obitelj Bascunan je 1980. godine uzgajala puževe za francusko kulinarsko tržište. Uzgajivači koji su bili u kontaktu s puževima primjetili su da im ruke postaju nježnije, a koža mekša. Ogrebotine su brže zacjeljivale bez vidljivih ožiljaka. Ova činjenica ponukala je gospodina Bascunana da analizira puževu sluz.

 

Na medicinskom sveučilištu u Santiagu utvrdili su da lučevine puža, vrste Hellix Aspersa Muller, sadrže alantoin (stanični regenerator) u prirodnom obliku.

GODINE ISTRAŽIVANJA

Laboratorij u Santiagu preuzeo je posao istražiti što se još nalazi u lučevini Helix Aspersa Muller.
Dugogodišnja istraživanja potvrdila slijedeći sastav: alantoin, kolagen, elastin i glikolna kiselina.
Nakon potvrde, odlučili su napraviti kremu sastavljenu od 80% Helix Aspersa Muller ekstrakta i 20% pomoćnih tvari pod imenom ELICINA.
Patent N*38,615 je 1993. godine deponiran u World Organisation of Patents u Ženevi.
Elicina je službeno lansirana na južnoameričko tržište 19. siječnja 1995. godine.

DANAS 

Elicina se danas distribuira u više od 45 država. Preporučuju je dermatolozi i farmaceuti. Kada se Elicina pojavila na svjetskom tržištu prije 27 godina (na hrvatskom od 2007) uspjeh "puževe sluzi" vrtoglavo je porastao.
Svakodnevno smo suočeni sa marketiškim kampanjama proizvoda koji daju rezultate "na granici stvarnosti" (kao kreme od kojih bore, ožiljci i strije nestaju u nekoliko aplikacija).


Elicina djeluje, ali nećemo Vas lagati: morate biti uporni, svakodnevno je nanositi i rezultati neće izostati. Dokazano je brojnim rigoroznim kliničkim studijama provedenim u poznatim svjetskim kliničkim centrima.

Fernando Bascunan

Fernando Bascunan Dockendorff, tvorac Elicine

bottom of page