top of page
Elicina originalna krema od puža, kako koristiti

UPOTREBA ELICINE

KAKO KORISTITI ELICINA PROIZVODE

Kako se koristi Elicina krema? Koju kremu odabrati za ožiljke, a koju za njegu? Koliko puta dnevno mazati? Kako tretirati manje opekline? Ovdje pronađite odgovore za korištenje Elicina proizvoda.

Elicina krema kako koristiti

Univerzalna formula korištenja Elicine je: malu količinu kreme nanijeti na čistu kožu dva puta dnevno u tankom sloju i umasirati(ujutro i navečer). 

Nakon jutarnjeg nanošenja Elicine namažite i kremu sa SPF-om, s obzirom da se u sastavu ekstrakta nalazi i manja količina glikolne kiseline. Ožiljke i opekline nemojte izlagati suncu jer mogu potamniti.

Kako ne sadrži masnoće i brzo se upija, dekorativnu kozmetiku možete aplicirati odmah nakon nanošenja Elicine. ​

Elicina krema za ožiljke
OŽILJCI

Oporavak kože nakon operacija, posjekotina ili drugih ozlijeda može biti dugotrajan i ostaviti brojne posljedice.

Početak zacjeljivanja je vrijeme kada možete reagirati i pomoći koži da stvori ožiljak koji će biti gotovo nevidljiv. 

Elicina kremu koristite odmah po skidanju šavova. Ima protuupalni učinak, te omekšava i zaglađuje ožiljak. Namijenjena je i u tretiranju ožiljaka koji ograničavaju pokrete, hipertrofičnim, keloidnim i kozmetički neprihvatljivim ožiljcima nakon operacija, opeklina i nezgoda te nakon kontraktura, kao što su Dupuytrenova kontraktura i traumatske kontrakture tetiva. 

Ovisno o veličini i debljini ožiljka, nužno je da tretman traje nekoliko tjedana ili mjeseci.
Elicina kremu nanesite ili nježno umasirajte na ožiljak nekoliko puta dnevno. 

Budite uporni jer rezultati neće izostati!

Elicina krema za ožiljke
Elicina krema za mrlje i pjege
MRLJE I PJEGE

Smeđe mrlje na licu, vratu i rukama najčešće nastaju zbog pojačane proizvodnje i nakupljanja pigmenta melanina u koži. 

Za početak treba odstraniti sloj mrtvih stanica. Iako većina misli kako piling uklanja boju, zapravo koži vraća sjaj te time produžuje ljepši izgled kože. Piling treba biti nježan kako bi se odstranile samo odumrle gornje stanice kože, a ne izazvala iritacija.

Kako Elicina Eco krema uklanja mrlje? 

Glikolna kiselina, u usporedbi s ostalim kiselinama, ima najmanje molekule čija je sposobnost prodiranja izuzetno učinkovita i izaziva vrlo značajne promjene.
Postotak glikolne kiseline(koja se nalazi u samom sastavu sluzi) sadržane u Elicina Eco proizvodima idealan je za blagi i postupni piling, omogućujući vašoj koži čišći, glađi i zdraviji izgled.

 

Malu količinu Elicina Eco kreme nanesite na mrlje ujutro i uvečer(uvijek na čistu kožu). 

Elicina krema za mrlje i pjege
Elicina krema za opekline
MANJE OPEKLINE

Opekline su nezgodne, ali se lako dogode prilikom kratkog kontakta s vrućom vodom, parom, vrućim predmetima ili kod pretjeraniog sunčanja.

 

Kod manjih opeklina, namažite Elicinu na opečeno mjesto lagnim pokretom.

 

Postupak možete ponoviti za 20-ak minuta.

Elicina krema za opekline
Elicina krema za fibrome
FIBROMI

Mekane izrasline koje se najčešće javljaju na vratu i oko pazuha česta su pojava kod odraslih osoba. Iako nisu opasne za zdravlje te predstavljaju samo estetski problem, fibrome je potrebno čim prije ukloniti. 


Kako ih se riješiti?
Manju količinu Elicine namažite na područje gdje se nalaze fibromi dva puta dnevno. U roku od 2-3 tjedna sami će otpasti.

Elicina krema za fibrome
Elicina krema za milie
MILIE

Milie su male, bijele kvržice koje se stvaraju na koži lica, najčešće tamo gdje je koža najosjetljivija i najtanja: ispod i oko očiju te na kapcima.

Milie nisu opasne, samo su estetski ružne. 
Kako ih se riješiti?
Prvo i osnovno: NE bušite ih i NE istiskujte ih sami. 
Manju količinu Elicine namažite na milie dva puta dnevno. U roku od 10-ak dana same će otpasti.

Elicina krema za milie
Elicina krema za ožiljke od akni
KOŽA S AKNAMA

Akne su stanje kože koje nastaje zbog začepljenja žlijezda lojnica sebumom, masnom supstancom koju stvaraju te žlijezde. Na taj način stvara se idealno okruženje za razmnožavanje bakterija. Prekomjeran razvoj bakterija dovodi do pojave upalnih promjena na koži. Kod blažih oblika akni liječenje počinje adekvatnom njegom i čišćenjem kože blagim sredstvima za čišćenje ujutro i navečer. Nakon čišćenja namažite malu količinu Elicine koja će uravnotežiti izlučivanje, smanjiti nastajanje upalnih procesa i umanjiti mogućnost ožiljaka.

Elicina krema za ožiljke od akni
bottom of page